Srnčí játra v palačinkách

Ingredience


Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Játra srnčí 500 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej rostlinný 30 g
Omáčka sójová 5 ml
Paprika mletá sladká 10 g
Paprika zelená 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 100 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.
  3. Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.
  4. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.