Srnčí játra v palačinkách
Ingredience
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Játra srnčí |
500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Omáčka sójová |
5 ml |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.
- Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.
- Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.