Kančí játra s uzeným bůčkem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 60 g
Hořčice 120 g
Kančí játra 600 g
Okurky nakládané 180 g
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 8 g
Vepřový bok uzený 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na plátky, uzený bůček bez kosti nakrájíme na stejně velké plátky jako játra, jen trochu tenčí. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátečky.
  2. Na každý plátek slaniny položíme plátek jater, opepříme, navrch položíme kroužky cibule a několik plátků česneku. Slaninu s játry přehneme napůl, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zvolna smažíme a obracíme, až budou játra měkká a slanina křupavá. Dosolíme podle chuti.
  3. Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem.