Kančí játra s uzeným bůčkem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
60 g |
Hořčice |
120 g |
Kančí játra |
600 g |
Okurky nakládané |
180 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
8 g |
Vepřový bok uzený |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na plátky, uzený bůček bez kosti nakrájíme na stejně velké plátky jako játra, jen trochu tenčí. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátečky.
- Na každý plátek slaniny položíme plátek jater, opepříme, navrch položíme kroužky cibule a několik plátků česneku. Slaninu s játry přehneme napůl, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zvolna smažíme a obracíme, až budou játra měkká a slanina křupavá. Dosolíme podle chuti.
- Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem.