Taštičky s třemi druhy sýra
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Listové těsto |
250 g |
Máta |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
50 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme řeřichu, petrželku a citrónovou mátu. Bylinky pokrájíme nadrobno. Očistíme šalotku a nakrájíme ji na malé kostičky. Bylinky se šalotkou dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr Nivu, sýr Lučinu (žervé) a nastrouhaný tvrdý ovčí sýr. Vše promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí.
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát (čtverec) o síle 2-3 mm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 15 x 15 cm. Na každý čtvereček položíme do středu lžíci sýrové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, spojíme dva protilehlé rohy a okraje k sobě dobře přitiskneme. Taštičky potřeme zbytkem vajíčka. Na každou položíme plátek anglické slaniny, taštičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Taštičky podáváme teplé nebo studené.