Taštičky s třemi druhy sýra

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Listové těsto 250 g
Máta 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Řeřicha 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Sýr Niva (Rokfór) 50 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme řeřichu, petrželku a citrónovou mátu. Bylinky pokrájíme nadrobno. Očistíme šalotku a nakrájíme ji na malé kostičky. Bylinky se šalotkou dáme do mísy. Přidáme k nim nastrouhaný sýr Nivu, sýr Lučinu (žervé) a nastrouhaný tvrdý ovčí sýr. Vše promícháme se zakysanou smetanou, dochutíme pepřem a solí.
  2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát (čtverec) o síle 2-3 mm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 15 x 15 cm. Na každý čtvereček položíme do středu lžíci sýrové náplně. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, spojíme dva protilehlé rohy a okraje k sobě dobře přitiskneme. Taštičky potřeme zbytkem vajíčka. Na každou položíme plátek anglické slaniny, taštičky dáme na plech vyložený pečicím papírem, plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 15 minut dozlatova. Taštičky podáváme teplé nebo studené.