Kančí játrová pomazánka
Ingredience
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
80 g |
Kančí játra |
300 g |
Martell cognac |
40 ml |
Máslo čerstvé |
180 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.
- V pánvi rozpustíme třetinu másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kostičky jater a osmažíme doměkka. Játra rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
- Přimícháme zbytek másla, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a vyšleháme.
- Pomazánku mažeme na chléb a zdobíme kolečky kyselé okurky.