Kančí játrová pomazánka

Ingredience


Chléb konzumní 300 g
Cibule 80 g
Kančí játra 300 g
Martell cognac 40 ml
Máslo čerstvé 180 g
Okurky nakládané 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme nadrobno.
  2. V pánvi rozpustíme třetinu másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kostičky jater a osmažíme doměkka. Játra rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
  3. Přimícháme zbytek másla, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a vyšleháme.
  4. Pomazánku mažeme na chléb a zdobíme kolečky kyselé okurky.