Zapékané těstoviny s treskou
Ingredience
Hrášek |
150 g |
Karotka |
150 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
3 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 g |
Treska aljašská |
200 g |
Voda pitná |
4 dl |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny mušle |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme 1.5 litru vody s lžičkou soli, lžičkou oleje. Když přijde k varu, vsypeme do vody těstoviny - velké mušle a vaříme je podle návodu "na skus" (přibližně 7-10 minut). Potom je zcedíme, v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Filet z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme na hranolky. Očištěnou šalotku drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakrájíme na nudličky. V rendlíku přivedeme k varu 4 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek s karotkou. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
- V pánvi rozpálíme chilli olej s máslem, šalotku krátce dorůžova orestujeme, vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme tresku, sušená rajčata, tresku pokapeme sójovou omáčkou, ochutíme solí, pepřem a restujeme 1-2 minuty. Tresku vyjmeme a dáme k šalotce. Přidáme hrášek s mrkví a směs zlehka promícháme. Mušle položíme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Malou lžičkou do každé mušle dáme připravenou náplň, mušle pokryjeme na plátky pokrájeným sýrem (Hermelín s pepřem) a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut, dokud se sýr neroztopí.
- Mezitím omyjeme hlávkový salát, z listů setřepeme vodu (případně je osušíme) a salát položíme ozdobně na talíře. Upečené mušle rozdělíme, poklademe je na listy salátu a hned servírujeme.