Salát s jemnou sardelovou omáčkou
Ingredience
Chléb toastový |
2 krajíc |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
4 ks |
Sardelové řezy |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Saláty omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, natrháme a rozdělíme na servírovací talíře.
- Do vysoké nádoby dáme sardelové filety, tvaroh, citronovu šťávu, olivový olej a sójovou omáčku a vše rozmixujeme a rozšleháme najemno. Poté ještě vmícháme nastrouhaný parmezán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.
- Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a ty krátce dozlatova osmažíme na pánvi s 1 lžící rozehřátého oleje. Krutony nasypeme na salát s omáčkou a podáváme.