Salát s jemnou sardelovou omáčkou

Ingredience


Chléb toastový 2 krajíc
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 4 ks
Sardelové řezy 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Tvaroh měkký 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Saláty omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme, natrháme a rozdělíme na servírovací talíře.
  2. Do vysoké nádoby dáme sardelové filety, tvaroh, citronovu šťávu, olivový olej a sójovou omáčku a vše rozmixujeme a rozšleháme najemno. Poté ještě vmícháme nastrouhaný parmezán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku nalijeme na salát a necháme v chladu uležet.
  3. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a ty krátce dozlatova osmažíme na pánvi s 1 lžící rozehřátého oleje. Krutony nasypeme na salát s omáčkou a podáváme.