Hrachová omáčka
Ingredience
Bujón houbový |
200 ml |
Hrách loupaný |
200 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 ks |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.
- Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.
- Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.