Asijské nudle s pastou
Ingredience
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle vaječné |
120 g |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Ořechová pasta |
40 g |
Ořechový olej |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
10 g |
Ředkev bílá |
40 g |
Sezamová semínka černá |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová panenka |
80 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mrkev spolu s bílou ředkví očistíme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pórek omyjeme, nakrájíme na úhledná kolečka a maso na tenké nudličky. Nudle uvaříme podle návodu na sáčku. Scedíme je, necháme důkladně přes síto okapat a necháme k dalšímu použití.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravené maso, které chvilku restujeme. Potom přidáme ředkev, mrkev a restujeme doměkka. Do pánve přimícháme ořechovou pastu, sezamová semínka, vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ústřicovou omáčku, pórek a nudle. Mícháním všechny suroviny dobře zahřejeme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.
- Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a ihned podáváme.