Srnčí maso zapečené v palačinkách

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Nové koření celé 2 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý celý 2 g
Smetana 16% (pochoutková) 60 g
Srnčí maso 600 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 250 g
Tymián sušený 1 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 150 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Olej slunečnicový 30 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.
  2. V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
  3. Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.