Srnčí maso zapečené v palačinkách
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Nové koření celé |
2 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
60 g |
Srnčí maso |
600 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
250 g |
Tymián sušený |
1 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.
- V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
- Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.