Srnčí salát se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 50 g
Citronová šťáva 30 ml
Feferony 20 g
Hořčice 30 g
Jogurt bílý 40 g
Majonéza 40 g
Masox 1 ks
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Okurky nakládané 100 g
Pepř černý celý 2 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 25 g
Podravka s bylinkami ochucovadlo 20 g
Srnčí kýta 1000 g
Sůl 8 g
Zakysaná smetana 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.
  2. Před podáváním salát vychladíme v lednici.