Srnčí salát se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Feferony |
20 g |
Hořčice |
30 g |
Jogurt bílý |
40 g |
Majonéza |
40 g |
Masox |
1 ks |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Okurky nakládané |
100 g |
Pepř černý celý |
2 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
25 g |
Podravka s bylinkami ochucovadlo |
20 g |
Srnčí kýta |
1000 g |
Sůl |
8 g |
Zakysaná smetana |
25 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.
- Před podáváním salát vychladíme v lednici.