Bramborové jednohubky
Ingredience
Brambory |
600 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Barbecue omáčka |
2 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Mango |
1 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
2 ks |
Řeřicha |
1 polévková lžíce |
Avokádo |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo pepřové |
1.5 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř citronový |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Chilli paprička |
1 ks |
Chřest sterilovaný |
100 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme 3 pomazánky: omyjeme mango, rozpůlíme, zbavíme pecky a pokrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme k mangu. Omyjeme kerblík s řeřichou a drobně bylinky pokrájíme. Mango s rajčaty promícháme s Barbecue omáčkou, pak přimícháme bylinky.
- Druhou pomazánku připravíme z avokáda a česneku. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme a zamícháme v misce s avokádem. Přidáme piniové oříšky, dochutíme solí, citrónový pepř a promícháme s pepřovým máslem.
- Na třetí pomazánku scedíme sterilovaný chřest, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Chřest promícháme s kapary a chilli.
- Brambory se zdravou slupkou omyjeme a nakrájíme na plátky silné 5-6 mm (i se slupkou). Plech vytřeme olejem, poklademe na něj 1/3 plátků brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na každý plátek dáme (střídavě) lžičku pomazánky. Každou zakryjeme dvěma plátky brambor. Osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem.
- Plech s bramborami dáme do předehřáté trouby, překryjeme alobalem a a pečeme 20 minut při 200°C. po 20 minutách odstraníme alobal a jednohubky dopékáme asi 15 minut dozlatova. Povrch bude křupavý. Servírujeme horké s omytými listy hlávkového salátu.