Bramborové jednohubky

Ingredience


Brambory 600 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Barbecue omáčka 2 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Mango 1 ks
Rajčata sušená sterilovaná 2 ks
Řeřicha 1 polévková lžíce
Avokádo 1 ks
Česnek 2 stroužek
Máslo pepřové 1.5 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř citronový 2 špetka
Sůl 2 špetka
Chilli paprička 1 ks
Chřest sterilovaný 100 g
Kapary 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme 3 pomazánky: omyjeme mango, rozpůlíme, zbavíme pecky a pokrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno a přidáme k mangu. Omyjeme kerblík s řeřichou a drobně bylinky pokrájíme. Mango s rajčaty promícháme s Barbecue omáčkou, pak přimícháme bylinky.
  2. Druhou pomazánku připravíme z avokáda a česneku. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme a zamícháme v misce s avokádem. Přidáme piniové oříšky, dochutíme solí, citrónový pepř a promícháme s pepřovým máslem.
  3. Na třetí pomazánku scedíme sterilovaný chřest, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Omytou malou chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Chřest promícháme s kapary a chilli.
  4. Brambory se zdravou slupkou omyjeme a nakrájíme na plátky silné 5-6 mm (i se slupkou). Plech vytřeme olejem, poklademe na něj 1/3 plátků brambor, které osolíme, posypeme drceným kmínem a pepřem. Na každý plátek dáme (střídavě) lžičku pomazánky. Každou zakryjeme dvěma plátky brambor. Osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem.
  5. Plech s bramborami dáme do předehřáté trouby, překryjeme alobalem a a pečeme 20 minut při 200°C. po 20 minutách odstraníme alobal a jednohubky dopékáme asi 15 minut dozlatova. Povrch bude křupavý. Servírujeme horké s omytými listy hlávkového salátu.