Nudle s masovým vývarem a houbami
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
100 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cibulka jarní |
10 ks |
Kosti vepřové |
1 kg |
Kuřecí skelety |
1 kg |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nudle čínské vaječné |
500 g |
Omáčka sójová |
150 ml |
Řasa Nori |
1 ks |
Šalotka |
8 ks |
Shiitake houby |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
80 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 315 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.
- Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.
- Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.