Nudle s masovým vývarem a houbami

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 100 g
Česnek 8 stroužek
Cibulka jarní 10 ks
Kosti vepřové 1 kg
Kuřecí skelety 1 kg
Mrkev kořen 2 ks
Nudle čínské vaječné 500 g
Omáčka sójová 150 ml
Řasa Nori 1 ks
Šalotka 8 ks
Shiitake houby 100 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 80 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.
  2. Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  3. Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.
  4. Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.