Jelení sekaná

Ingredience


Bramborová kaše 600 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 160 g
Houby čerstvé 50 g
Jelení maso 500 g
Kmín drcený 2 g
Koření Mleté maso 10 g
Majoránka 2 g
Masox 1 ks
Omáčka sójová 5 ml
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Strouhanka 150 g
Sůl 8 g
Tuk 25 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  2. Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.