Jelení sekaná
Ingredience
Bramborová kaše |
600 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
160 g |
Houby čerstvé |
50 g |
Jelení maso |
500 g |
Kmín drcený |
2 g |
Koření Mleté maso |
10 g |
Majoránka |
2 g |
Masox |
1 ks |
Omáčka sójová |
5 ml |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
8 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.