Treska v pikantní omáčce
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Pažitka |
2 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar zeleninový |
2.5 dl |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.
- Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.
- Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.