Treska v pikantní omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 25 g
Pažitka 2 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 600 g
Víno bílé 1 dl
Vývar zeleninový 2.5 dl
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, ochutíme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
  2. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, kousky ryby na ní při opatrném obracení smažíme ze všech stran. Usmaženou tresku vyndáme do misky a odložíme stranou.
  3. Do pánve přidáme zbylé máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme do zlatova. Postupně přilijeme vývar i víno, za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme smetanu, hořčici, podle chuti pepř, sůl a ještě chvíli necháme provařit.
  4. Do omáčky vložíme kousky tresky, na mírném ohni 5 minut prohříváme.
  5. Rybu podáváme přelitou hustou omáčkou a posypanou nakrájenou pažitkou.