Jelení plátky grilované

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Jalovec 2 g
Jelení kýta 1000 g
Kečup ostrý 40 g
Kmín mletý 1 g
Koření grilovací 10 g
Nové koření mleté 2 g
Olej rostlinný 250 ml
Omáčka sójová 10 ml
Paprika mletá pálivá 1 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 150 ml
Solamyl 20 g
Sůl 5 g
Tymián sušený 1 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany.
  2. Grilované plátky podáváme s chlebem.