Jelení plátky grilované
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Jalovec |
2 g |
Jelení kýta |
1000 g |
Kečup ostrý |
40 g |
Kmín mletý |
1 g |
Koření grilovací |
10 g |
Nové koření mleté |
2 g |
Olej rostlinný |
250 ml |
Omáčka sójová |
10 ml |
Paprika mletá pálivá |
1 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Solamyl |
20 g |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
1 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany.
- Grilované plátky podáváme s chlebem.