Mexický guláš z kuřecího masa
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
250 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
50 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
- Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, nadrobno pokrájíme. Cibule oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, krájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej, nudličky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme, dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut povaříme. Přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme, vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.