Mexický guláš z kuřecího masa

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Fazole červené sterilované 250 g
Kukuřice cukrová nakládaná 50 g
Kuřecí prsa 400 g
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
  2. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, nadrobno pokrájíme. Cibule oloupeme a rozkrájíme na plátky, chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, krájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, nudličky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme, dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs potom zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut povaříme. Přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme, vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme, dochutíme paprikou, pepřem a solí.