Mořské plody v listovém těstě

Ingredience


Listové těsto 500 g
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Martell cognac 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mořské plody mix 500 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 100 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok uzený 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.
  3. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.
  4. Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.