Mořské plody v listovém těstě
Ingredience
Listové těsto |
500 g |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Martell cognac |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mořské plody mix |
500 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok uzený |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na dva pláty silné 3-4 mm. Z tvrdého papíru připravíme šablonu ryby, dlouhou přibližně 15 cm. Podle šablony vykrojíme z těsta 8 ryb. Dáme je do trouby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme pepřem 4 barev a sezamovým semínkem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 15 minut. „Ryby“ vyjmeme a necháme vychladnout.
- Očistíme a omyjeme jarní cibulku. Pokrájíme ji na tenké kroužky. Oloupaný česnek posekáme nadrobno. Uzený prorostlý bůček nakrájíme na nudličky. Cherry rajčata červená i žlutá omyjeme. Limetku omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Rozmarýn a šalvěj omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme uzený bůček a společně restujeme 1-2 minuty. Poté přidáme rozmražené mořské plody (mix), bylinky, promícháme se solí a pepřem. Restujeme 5-6 minut. Přimícháme zakysanou smetanu, koňak, společně vaříme 2-4 minuty a dochutíme šťávou z citrónu.
- Na talíře dáme po jedné "rybě", na těsto rozdělíme horkou směs z mořských plodů a překryjeme je dalšími "rybami". Ozdobíme rajčaty, plátky limetky a servírujeme.