Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli

Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli - obrázek

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Feferony 2 ks
Libeček 1 polévková lžíce
Mandle loupané 8 ks
Mozzarella 150 g
Nové koření celé 2 ks
Olej olivový 2.5 dl
Olivy černé 8 ks
Pečivo pšeničné běžné máslové 4 ks
Pepř 4 barev 0.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mozzarellu - malé kuličky scedíme a necháme okapat. Očistíme česnek, malé cibulky, omyjeme snítky (po 1 lžíci) tymiánu, rozmarýnu a libečku. Scedíme olivy a necháme je okapat. Do oliv vložíme oloupané mandle. Omyjeme feferonky a rozkrojíme je. Sherry rajčata omyjeme a osušíme.
  2. Do sklenice poskládáme střídavě všechny připravené ingredience, proložíme je barevným celým pepřem, bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme olivovým olejem a necháme minimálně 20 hodin uležet.
  3. Nakládanou Mozzarellu podáváme s čerstvým pečivem.