Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Feferony |
2 ks |
Libeček |
1 polévková lžíce |
Mandle loupané |
8 ks |
Mozzarella |
150 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Olej olivový |
2.5 dl |
Olivy černé |
8 ks |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
4 ks |
Pepř 4 barev |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mozzarellu - malé kuličky scedíme a necháme okapat. Očistíme česnek, malé cibulky, omyjeme snítky (po 1 lžíci) tymiánu, rozmarýnu a libečku. Scedíme olivy a necháme je okapat. Do oliv vložíme oloupané mandle. Omyjeme feferonky a rozkrojíme je. Sherry rajčata omyjeme a osušíme.
- Do sklenice poskládáme střídavě všechny připravené ingredience, proložíme je barevným celým pepřem, bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme olivovým olejem a necháme minimálně 20 hodin uležet.
- Nakládanou Mozzarellu podáváme s čerstvým pečivem.