Ravioli s rajčatovou smetanou
Ingredience
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Špenát mražený |
450 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Ravioli |
750 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mražený špenát vložíme do hrnce, pod pokličkou na mírném ohni za občasného míchání pomalu rozmrazíme. Horký špenát osolíme, opepříme.
- V dalším hrnci uvaříme Ravioli.
- Rajčata spaříme teplou vodou, oloupeme, rozkrájíme, krátce povaříme v horné vodě, slijeme a prolisujeme. Pak je dáme do hrnce se smetanou, promícháme a na středním ohni vaříme 10 minut. Ochutíme paprikou, pepřem a solí.
- Na servírovací talíře rozdělíme špenát, na něj vařené těstoviny, vše zalijeme rajčatovou smetanou a podáváme.