Ravioli s rajčatovou smetanou

Ingredience


Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Špenát mražený 450 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Ravioli 750 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražený špenát vložíme do hrnce, pod pokličkou na mírném ohni za občasného míchání pomalu rozmrazíme. Horký špenát osolíme, opepříme.
  2. V dalším hrnci uvaříme Ravioli.
  3. Rajčata spaříme teplou vodou, oloupeme, rozkrájíme, krátce povaříme v horné vodě, slijeme a prolisujeme. Pak je dáme do hrnce se smetanou, promícháme a na středním ohni vaříme 10 minut. Ochutíme paprikou, pepřem a solí.
  4. Na servírovací talíře rozdělíme špenát, na něj vařené těstoviny, vše zalijeme rajčatovou smetanou a podáváme.