Grilované jehněčí maso s rozmarýnem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí.
- Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí.
- Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.