Grilované jehněčí maso s rozmarýnem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí kotlety 800 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí.
  2. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí.
  3. Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.