Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty
Ingredience
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule perlová |
6 ks |
Cukr krupice |
2.5 polévková lžíce |
Hořčičné semínko |
0.5 polévková lžíce |
Mozzarella |
150 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
600 g |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.
- Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.
- Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.