Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty

Ingredience


Bazalka 0.5 polévková lžíce
Česnek 6 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule perlová 6 ks
Cukr krupice 2.5 polévková lžíce
Hořčičné semínko 0.5 polévková lžíce
Mozzarella 150 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř 4 barev 1 polévková lžíce
Rajčata 600 g
Rozmarýn čerstvý 0.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.
  2. Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.
  3. Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.