Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi
Ingredience
Mandle loupané |
100 g |
Olivy zelené |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 l |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.