Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi

Ingredience


Mandle loupané 100 g
Olivy zelené 500 g
Česnek 3 stroužek
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 l
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.