Daňčí plátky pečené
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
200 g |
Dančí maso |
1000 g |
Hořčice |
50 g |
Kmín drcený |
2 g |
Olej slunečnicový |
300 ml |
Paprika mletá sladká |
25 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
- Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
- Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.