Daňčí plátky pečené

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 8 stroužek
Cibule 200 g
Dančí maso 1000 g
Hořčice 50 g
Kmín drcený 2 g
Olej slunečnicový 300 ml
Paprika mletá sladká 25 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
  2. Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
  3. Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.