Italský recept na těstoviny orichetie se čtyřmi druhy sýra

Ingredience


Cuketa 20 g
Lilek 20 g
Mozzarella 25 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Petržel - nať 30 g
Rajčata 40 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 25 g
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 25 g
Sýr Niva (Rokfór) 25 g
Těstoviny Orecchiette 120 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Italské těstoviny (orichetie) uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na sáčku. Scedíme, udržujeme teplé do dalšího použití. Sýry Nivu, Mozzarellu, Čedar a Hermelín pokrájíme na malé kostky. Cuketu a lilek nakrájíme na tenké nudličky, cherry rajčata rozkrájíme napůl, petrželovou nať nasekáme.
  2. Do větší pánve vlijeme smetanu, do ještě studené smetany vložíme nakrájenou Nivu, povaříme do zhoustnutí omáčky. Přidáme Hermelín, Čedar, opět chvilku povaříme. Přimícháme Mozzarellu, zamícháme, vmícháme teplé těstoviny, dochutíme solí, zamícháme, plamínek snížíme na úplně slabý.
  3. V jiné pánvi rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme lilek, cuketu a cherry rajčata.
  4. Hotové jídlo podle porci rozdělíme na teplé talíře a to tak, že na jednu půlku talíře položíme připravené těstoviny s omáčkou. Na druhou půlku talíře dáme restovanou zeleninu. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.