Italské těstoviny penne alla pasta
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Oříšky piniové |
80 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
20 g |
Těstoviny penne |
160 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Na suchou pánev vysypeme piniové oříšky, opražíme je, necháme vychladnout. Opražené a vychladlé oříšky přeložíme do vysoké kuchyňské nádoby, přilijeme olivový olej, ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme Parmezán spolu s bazalkou, podle chutě osolíme, dále mixujeme na hustou hmotu.
- Připravenou kaši přeložíme na pánev, přidáme nakrájená sušená rajčata, zlehka na mírném ohni zahřejeme. Vmícháme uvařené těstoviny, všechno důkladně promícháme a stáhneme z ohně.
- Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.