Italské těstoviny penne alla pasta

Ingredience


Bazalka 50 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Oříšky piniové 80 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Těstoviny penne 160 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Na suchou pánev vysypeme piniové oříšky, opražíme je, necháme vychladnout. Opražené a vychladlé oříšky přeložíme do vysoké kuchyňské nádoby, přilijeme olivový olej, ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme Parmezán spolu s bazalkou, podle chutě osolíme, dále mixujeme na hustou hmotu.
  3. Připravenou kaši přeložíme na pánev, přidáme nakrájená sušená rajčata, zlehka na mírném ohni zahřejeme. Vmícháme uvařené těstoviny, všechno důkladně promícháme a stáhneme z ohně.
  4. Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.