Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cuketa 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Bazalka 0.5 polévková lžíce
Bujón zeleninový 1.5 dl
Česnek 3 stroužek
Máta 1 kávová lžička
Nakládaný zelený pepř 1.5 dl
Ocet ze šampaňského - Balsamic 1.5 dl
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Šalotka 2 ks
Víno bílé 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou.
  2. Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut.