Marinovaná cuketa ve víně se zeleným pepřem
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cuketa |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Bujón zeleninový |
1.5 dl |
Česnek |
3 stroužek |
Máta |
1 kávová lžička |
Nakládaný zelený pepř |
1.5 dl |
Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1.5 dl |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Víno bílé |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve připravíme marinádu: omyjeme a drobně pokrájíme bylinky - petrželku, citrónovou mátu, bazalku. Oloupanou šalotku s česnekem drobně pokrájíme, vložíme do rendlíku k bylinkám, přidáme nadrobno pokrájená sušená rajčata, přilijeme bílé víno, balzamikový ocet, přimícháme zelený pepř a bylinky. Nakonec přilijeme zeleninový bujón, marinádu přivedeme k varu. Rendlík s marinádou odstavíme z plotny a uchováme ji horkou.
- Omytou cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 8 mm. Rozložíme je, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme olej. Plátky obalíme v hladké mouce a restujeme do zlatova (po 1 minutě). Cukety necháme okapat na papírové utěrce. Poté vložíme do zapékací mísy a přelijeme horkou marinádou. Necháme odležet přibližně 20 minut.