Lanýžová omáčka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Lanýž |
40 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
100 ml |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lanýže očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na 2 lžících rozehřátého másla.
- Poté přilijeme obě vína a masový vývar a povaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec zašleháme zbylé máslo.
- Omáčka je vhodná k masům, zejména k perličce.