Medové cibulky
Ingredience
Cibule |
1 kg |
Majoránka |
3 polévková lžíce |
Meduňka |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
7.5 dl |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
Máta |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé perlové cibulky očistíme. Omyjeme meduňku, mátu a čerstvou majoránku. Vodu z bylinek setřepeme a necháme je důkladně oschnout. Potom z bylinek otrháme lístky.
- V teflonové pánvi rozpálíme olej. Cibulky osmažíme dozlatova, přidáme 2 lžíce medu, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Poté za stálého míchání přilijeme bílé víno, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme 5 minut.
- Podušené vychladlé cibulky vložíme do lahve, promícháme s bylinkami, čerstvě pomletým pepřem a dolijeme olejem.
- Sklenici s cibulkami uzavřeme, odložíme na chladné a tmavé místo.