Medové cibulky

Ingredience


Cibule 1 kg
Majoránka 3 polévková lžíce
Meduňka 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 7.5 dl
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
Máta 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé perlové cibulky očistíme. Omyjeme meduňku, mátu a čerstvou majoránku. Vodu z bylinek setřepeme a necháme je důkladně oschnout. Potom z bylinek otrháme lístky.
  2. V teflonové pánvi rozpálíme olej. Cibulky osmažíme dozlatova, přidáme 2 lžíce medu, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Poté za stálého míchání přilijeme bílé víno, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme 5 minut.
  3. Podušené vychladlé cibulky vložíme do lahve, promícháme s bylinkami, čerstvě pomletým pepřem a dolijeme olejem.
  4. Sklenici s cibulkami uzavřeme, odložíme na chladné a tmavé místo.