fenyklový salát s anýzem
Ingredience
Anýzovka |
20 cl |
Bujón slepičí |
4 dl |
Fenykl čerstvý |
2 ks |
Anýz celý |
1 kávová lžička |
Bujón slepičí |
0.5 dl |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.
- V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.