fenyklový salát s anýzem

Ingredience


Anýzovka 20 cl
Bujón slepičí 4 dl
Fenykl čerstvý 2 ks
Anýz celý 1 kávová lžička
Bujón slepičí 0.5 dl
Estragon 1 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný a omytý fenykl dáme do vroucího slepičího bujónu, vaříme pomalu 4 minuty. Poté vyjmeme, pokrájíme na nudličky, ty vložíme do mísy. Omytý estragon a lístky fenyklu drobně rozkrájíme a přidáme do mísy k fenyklu. Promícháme s anýzovkou, solí, bílým pepřem a roztlučeným anýzem.
  2. V misce vymícháme zakysanou smetanu se slepičím bujónem, dresing vmícháme do salátu. Odložíme minimálně na hodinu do chladničky, podáváme vychlazený.