Kuřecí prsa se šalotkou

Ingredience


Arašídy 2 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kmín mletý 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 250 g
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát hlávkový 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.
  3. Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.
  4. V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.