Kuřecí prsa se šalotkou
Ingredience
Arašídy |
2 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
250 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Šalotky oloupeme, nasekáme na jemno. V míse smícháme lžíci octa a olivového oleje s medem, přidáme nakrájené šalotky, dochutíme kmínem, pepřem, důkladně promícháme.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a prsa smažíme z každé strany 5 minut. Během smažení opepříme a osolíme. Smažené maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky, rozložíme na mísu, pokapeme připravenou šalotkovou marinádou a necháme 30 minut uležet.
- Listový salát omyjeme, necháme okapat. Arašídy nasekáme na jemno.
- V misce smícháme zbylý ocet, sójovou omáčku, hořčici, zbylý olej a polovinu nasekaných oříšků, dochutíme pepřem, solí. V této omáčce namočíme listy salátu, rozprostřeme je na servírovací talíře, na ně položíme plátky masa, lehce pokapeme podle chuti marinádou nebo omáčkou, posypeme zbylými nakrájenými arašídy a podáváme.