Kapučíno pěna
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Káva Espresso |
5 g |
Mascarpone |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Voda pitná |
60 ml |
Čokoláda hořká |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
- Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
- Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.