Kapučíno pěna

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 50 g
Káva Espresso 5 g
Mascarpone 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Voda pitná 60 ml
Čokoláda hořká 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do varné misky, ve vroucí vodní lázni rozpustíme čokoládu do hladka, necháme chladnout.
  2. Uvaříme malé, silné espreso, necháme vyhladnout. Zatím smícháme mascarpone s cukrem, postupně přidáme espreso a rozpuštěnou čokoládu, vše vymícháme do hladka. Jako poslední vmícháme ušlehanou šlehačku, celou směs vyšleháme do pěny. Pěnu rozdělíme do misek a necháme přes noc vychladit.
  3. Těsně před podáváním ozdobíme kopečkem šlehačky a hoblinkami čokolády.