Selský salát s ovčím sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olivy černé |
100 g |
Petržel kudrnka |
1.5 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Sýr ovčí ve slaném nálevu |
200 g |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechnu potřebou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Salátovou okurku pokrájíme na plátky silné 3 - 4 mm. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli i jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Kopr s petrželkou a libečkem drobně posekáme. Česnek prolisujeme. Ovčí sýr krájíme na kostičky. Černé nakládané olivy bez pecek scedíme, necháme okapat. Všechny ingredience vložíme do velké mísy, promícháme.
- Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, sůl, cukr, pepř, chilli vločky, dresing dobře promícháme a přidáme ocet podle chuti (2 - 3 lžíce). Dresingem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme 5 - 10 minut odležet v chladu a podáváme.