Selský salát s ovčím sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Libeček 0.5 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olivy černé 100 g
Petržel kudrnka 1.5 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Sýr ovčí ve slaném nálevu 200 g
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Cukr krupice 1.5 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechnu potřebou zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Salátovou okurku pokrájíme na plátky silné 3 - 4 mm. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Červenou cibuli i jarní cibulku nakrájíme na tenké kroužky. Kopr s petrželkou a libečkem drobně posekáme. Česnek prolisujeme. Ovčí sýr krájíme na kostičky. Černé nakládané olivy bez pecek scedíme, necháme okapat. Všechny ingredience vložíme do velké mísy, promícháme.
  2. Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, sůl, cukr, pepř, chilli vločky, dresing dobře promícháme a přidáme ocet podle chuti (2 - 3 lžíce). Dresingem přelijeme zeleninu, promícháme, necháme 5 - 10 minut odležet v chladu a podáváme.