Mandlové koláčky s fíky

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Fíky čerstvé 300 g
Listové těsto 500 g
Med včelí 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Cukr moučkový 10 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce utřeme máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, následně nastrouhané mandle a mouku. Vypracujeme do hladkého krému a necháme 5 minut odpočinout.
  2. Listové těsto rozválíme na 1 cm silný plát, vykrájíme 6 koleček. Přibližně centimetr okraje každého kolečka opatrně namřížkujeme nožem, ale nesmíme ho proříznout. Okraje natřeme rozšlehaným vejcem. Do středu každé placky navršíme mandlový krém a položíme silný plátek fíku, přitiskneme. Poprášíme moučkovým cukrem, pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut do zlatova. Ještě horké koláčky pokameme medem a necháme trochu vychladnout.