Mandlové koláčky s fíky
Ingredience
Cukr moučkový |
30 g |
Fíky čerstvé |
300 g |
Listové těsto |
500 g |
Med včelí |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Cukr moučkový |
10 g |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V misce utřeme máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, následně nastrouhané mandle a mouku. Vypracujeme do hladkého krému a necháme 5 minut odpočinout.
- Listové těsto rozválíme na 1 cm silný plát, vykrájíme 6 koleček. Přibližně centimetr okraje každého kolečka opatrně namřížkujeme nožem, ale nesmíme ho proříznout. Okraje natřeme rozšlehaným vejcem. Do středu každé placky navršíme mandlový krém a položíme silný plátek fíku, přitiskneme. Poprášíme moučkovým cukrem, pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut do zlatova. Ještě horké koláčky pokameme medem a necháme trochu vychladnout.