Jablkový chlebíček
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Jablka |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle |
1 hrst |
Mouka polohrubá |
200 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Tuk Hera jedlý |
125 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vyšleháme tuhý sníh z bílků, smícháme cukr s polohrubou moukou, s práškem do pečiva, tukem, nastrouhaná jablka a vmícháme sníh z bílků.
- Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali a vysypali a dáme péct na 180 stupňů na půl hodiny.
- Po upečení vyklopíme, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky.
- Necháme ztuhnout.