Jablkový chlebíček

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Jablka 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle 1 hrst
Mouka polohrubá 200 g
Poleva čokoládová 100 g
Tuk Hera jedlý 125 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, smícháme cukr s polohrubou moukou, s práškem do pečiva, tukem, nastrouhaná jablka a vmícháme sníh z bílků.
  2. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali a vysypali a dáme péct na 180 stupňů na půl hodiny.
  3. Po upečení vyklopíme, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky.
  4. Necháme ztuhnout.