Rybí filé zapečené se žampionovou směsí

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Filé rybí 600 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Olivy černé 15 g
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
  2. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
  3. V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
  4. Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
  5. Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
  6. Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.