Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Filé rybí |
600 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
15 g |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
- Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
- V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
- Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
- Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
- Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.