Kompotované hroznové víno
Ingredience
Cukr krystal |
400 g |
Hroznové víno |
4 kg |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Bobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili. Důkladně omyjeme, vložíme do roztoku cukru a vody. Při teplotě cca 70 °C zvolna prohříváme cca 10 - 15 minut. Poté scedíme přes síto, ihned zchladíme studenou vodou.
- Bobule rozdělíme do sklenic, roztok ještě převaříme a zalijeme jím ovoce. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 75 - 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjemme a uložíme na temném místě.