Těstoviny s chřestovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest zelený 140 g
Máslo čerstvé 10 g
Rajčata Cherry 30 g
Rukola 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 10 g
Těstoviny Ziti 120 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny sigarette (ziti) uvaříme v hrnci s osolenou vodou, podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do dalšího použití je udržujeme teplé. Chřest uvaříme do poloměkka, vyndáme ho z vody a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčata rozřízneme napůl. Sýr parmezán jemně nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařený chřest, který chvilku orestujeme. Chřest zalijeme smetanou a spolu vaříme až do zahoustnutí smetany. Do krému přidáme rozpůlená rajčata, česnek, nastrouhaný parmezán, vše dohromady prohřejeme. Nakonec do směsi vmícháme okapané těstoviny, podle chutě osolíme, dobře promícháme a hotové jídlo stáhneme ze sporáku.
  3. Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme rukolou a podáváme.