Těstoviny s chřestovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest zelený |
140 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Rajčata Cherry |
30 g |
Rukola |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
10 g |
Těstoviny Ziti |
120 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těstoviny sigarette (ziti) uvaříme v hrnci s osolenou vodou, podle návodu na sáčku. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a do dalšího použití je udržujeme teplé. Chřest uvaříme do poloměkka, vyndáme ho z vody a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčata rozřízneme napůl. Sýr parmezán jemně nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařený chřest, který chvilku orestujeme. Chřest zalijeme smetanou a spolu vaříme až do zahoustnutí smetany. Do krému přidáme rozpůlená rajčata, česnek, nastrouhaný parmezán, vše dohromady prohřejeme. Nakonec do směsi vmícháme okapané těstoviny, podle chutě osolíme, dobře promícháme a hotové jídlo stáhneme ze sporáku.
- Připravené těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme rukolou a podáváme.