Srnčí paprikáš s rajčaty

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 300 g
Cibule 400 g
Hovězí vývar základní 600 g
Koření Gyros 10 g
Paprika červená 200 g
Paprika mletá pálivá 2 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Rajčata 150 g
Sádlo škvařené 100 g
Srnčí plec 1000 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.
  2. Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.