Srnčí paprikáš s rajčaty
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
300 g |
Cibule |
400 g |
Hovězí vývar základní |
600 g |
Koření Gyros |
10 g |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá pálivá |
2 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rajčata |
150 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Srnčí plec |
1000 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.
- Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.