Tuňákový salát s nudlemi
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Mandle loupané |
4 polévková lžíce |
Nudle skleněné |
200 g |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
5 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
200 g |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Tuňák v oleji |
400 g |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
- Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
- Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
- Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.