Tuňákový salát s nudlemi

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 2 ks
Mandle loupané 4 polévková lžíce
Nudle skleněné 200 g
Olej chilli 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 5 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 200 g
Salát kadeřavý 1 ks
Tuňák v oleji 400 g
Vývar zeleninový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
  2. Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
  3. Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
  4. Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.