Jarní ředkvičkový salát s olivami
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olivy černé |
250 g |
Rajčata |
6 ks |
Ředkvička |
8 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.
- Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.
- Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.