Jarní ředkvičkový salát s olivami

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olivy černé 250 g
Rajčata 6 ks
Ředkvička 8 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.
  2. Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.
  3. Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  4. Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.