Kančí kýta s nakládanou zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 200 g
Cukr krupice 5 g
Jalovec 2 g
Kančí kýta 1000 g
Koriandr celý 1 g
Nové koření celé 2 g
Olej slunečnicový 60 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana na vaření 150 g
Sůl 10 g
Voda pitná 2 dl
Zelenina nakládaná 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno.
  2. V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby.
  3. Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.