Kančí kýta s nakládanou zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
5 g |
Jalovec |
2 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Koriandr celý |
1 g |
Nové koření celé |
2 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana na vaření |
150 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
2 dl |
Zelenina nakládaná |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno.
- V pekáčku rozpálíme olej, přisypeme cibuli se slaninou, osmahneme. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku na cibulový základ, orestujeme, přidáme nakládanou zeleninu Halali bez nálevu. Podlijeme vodou, přisypeme trochu cukru, přidáme jalovec, nové koření, koriandr, pekáček vložíme do trouby a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Šťávu zjemníme smetanou, promícháme, prohřejeme, vyndáme z trouby.
- Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku.