Telecí řízky plněné šunkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Šalvěj sušená 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 4 plátek
Telecí kýta 400 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.
  3. Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.