Telecí řízky plněné šunkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Šalvěj sušená |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
4 plátek |
Telecí kýta |
400 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Telecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, lehce naklepeme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na dva položíme plátky šunky a posypeme je šalvějí, přikryjeme zbývajícími plátky masa. Na okrajích je k sobě přichytíme párátky.
- V pánvi rozehřejeme olej se lžící másla, maso z každé strany smažíme 2 - 3 minuty, během smažení osolíme. Usmažené řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu.
- Do pánve k výpeku vlijeme bílé víno, necháme ho přejít varem, potom přimícháme zbylé máslo, omáčku dochutíme pepřem a solí. Vložíme řízky, krátce prohřejeme a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.