Americké lívance (pancakes) s podmáslím
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Kompot borůvkový |
400 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva. Rozklepneme vejce, žloutky rozmícháme v podmáslí, z bílků později ušleháme sníh. Podmáslí se žloutky přidáme k moučné směsi, přilijeme rozpuštěné máslo, zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, jemně ho vmícháme do těsta. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme trochu másla a do zlatova pečeme lívance přibližně 1 cm silné, velké jako dlaň.
- Podáváme ještě teplé s borůvkovým kompotem.