Telecí karbanátky s cuketou
Ingredience
Cuketa |
1 ks |
Jogurt bílý |
100 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Telecí maso mleté |
150 g |
Tvaroh jemný |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mrkev a šalotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- V míse smícháme mleté telecí maso, tvaroh, vajíčko, nastrouhanou mrkev a šalotku, dochutíme tymiánem, pepřem a solí. Směs důkladně prohněteme a vytvoříme z ní malé karbanátky.
- V pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm smažíme z každé strany přibližně 5 minut.
- Cuketu dobře omyjeme a neloupanou ji nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme ho okapat a nasekáme najemno. V míse nakrájený a kopr smícháme s olejem a jogurtem, dochutíme pepřem a solí a směs promícháme s nakrájenou cuketou. Salát podáváme se smaženými karbanátky.