Telecí karbanátky s cuketou

Ingredience


Cuketa 1 ks
Jogurt bílý 100 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
Telecí maso mleté 150 g
Tvaroh jemný 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a šalotku oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
  2. V míse smícháme mleté telecí maso, tvaroh, vajíčko, nastrouhanou mrkev a šalotku, dochutíme tymiánem, pepřem a solí. Směs důkladně prohněteme a vytvoříme z ní malé karbanátky.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm smažíme z každé strany přibližně 5 minut.
  4. Cuketu dobře omyjeme a neloupanou ji nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, necháme ho okapat a nasekáme najemno. V míse nakrájený a kopr smícháme s olejem a jogurtem, dochutíme pepřem a solí a směs promícháme s nakrájenou cuketou. Salát podáváme se smaženými karbanátky.