Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem
Ingredience
Hovězí maso mleté |
150 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
20 g |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Zakysaná smetana |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
- V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
- Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
- Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
- V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
- Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.