Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem

Ingredience


Hovězí maso mleté 150 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 20 g
Víno bílé 3 polévková lžíce
Zakysaná smetana 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.
  2. V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.
  3. Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.
  4. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.
  5. Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.
  6. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.
  7. Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.