Hrášek s krůtími játry

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Hrachové lusky 400 g
Játra krůtí 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  3. V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.
  4. Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  5. V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.
  6. Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.