Hrášek s krůtími játry
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hrachové lusky |
400 g |
Játra krůtí |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.
- Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.
- Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.