Řecký salát s artyčoky a sýrem

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Cibulka jarní 3 ks
Fazole bílé sterilované 350 g
Okurka salátová 1 ks
Rajčata 4 ks
Salát ledový 1 ks
Sýr balkánský 200 g
Česnek 2 stroužek
Jogurt bílý 6 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Oregano čerstvé 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Konzervované artyčoky a bílé fazole scedíme a dáme je do mísy. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme zešikma na kroužky. Omytá a osušená malá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a všechny pokrájené ingredience promícháme.
  2. Jogurtový dresing:
  3. Omyjeme kopr, oregano, osušíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek drobně posekáme. Do bílého smetanového jogurtu vmícháme česnek, kopr, oregano, sůl a pepř. Dresing dáme do velké mísy k pokrájené zelenině a promícháme.
  4. Listy poklademe na misky. Na ně ozdobně poklademe zeleninu se sýrem a dresingem a servírujeme.