Řecký salát s artyčoky a sýrem
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazole bílé sterilované |
350 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sýr balkánský |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Jogurt bílý |
6 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Konzervované artyčoky a bílé fazole scedíme a dáme je do mísy. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme zešikma na kroužky. Omytá a osušená malá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a všechny pokrájené ingredience promícháme.
- Jogurtový dresing:
- Omyjeme kopr, oregano, osušíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek drobně posekáme. Do bílého smetanového jogurtu vmícháme česnek, kopr, oregano, sůl a pepř. Dresing dáme do velké mísy k pokrájené zelenině a promícháme.
- Listy poklademe na misky. Na ně ozdobně poklademe zeleninu se sýrem a dresingem a servírujeme.