Mango a limety v marmeládě

Ingredience


Cukr želírovací 1 kg
Limetka 600 g
Limetka kafrová 6 ks
Mango 1.2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z oloupaného manga oddělíme nožem dužinu od pecky a rozdělíme ho na dvě poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, druhou polovinu rozmixujeme. Z kafrových limetek obereme listy a pak všechny limetky omyjeme horkou vodou a oloupeme z nich kůru (i s její bílou částí). Do každého dílku uděláme 2 řezy, šťávu zachytíme do mističky.
  2. Manga, limetovou šťávu a limetové filety promícháme s želírovacím cukrem, přidáme listy kafrové limety a alespoň 3 hodiny necháme v klidu. Směs potom přivedeme k varu a na silném plameni vaříme asi 4 minuty. Listy kafrové limety z marmelády vyndáme, rozdělíme je do sklenic vypláchnutých horkou vodou a naplníme marmeládou. Pořádně uzavřeme víčky.