Meloun s okurkou a sýrem
Ingredience
Meloun Cantaloupe |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Rajčata |
8 ks |
Sýr Feta |
200 g |
Kmín římský |
1.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 polévková lžíce |
Ocet malinový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
3 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.
- Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.
- Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.