Meloun s okurkou a sýrem

Ingredience


Meloun Cantaloupe 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Rajčata 8 ks
Sýr Feta 200 g
Kmín římský 1.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Ocet malinový 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 3 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.
  2. Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.
  3. Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.