Treska s pórkem a kukuřicí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
140 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
500 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, příčně je nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Potom kousky ryby otřeme, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme, necháme okapat a pak ho nakrájíme na kolečka. Kukuřici slijeme a necháme v sítu okapat. V misce smícháme vodu a hořčici.
- V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a rybí kousky na něm za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- Do pánve přidáme zbylý olej, při potřásání pánví na něm smažíme 5 minut nakrájený pórek, pak přisypeme kukuřici, promícháme a do pánve přilijeme vodu s hořčicí, promícháme a ochutíme pepřem a solí. Do směsi v pánvi dáme osmažené rybí kousky, necháme prohřát a podáváme.